Снимка: istock
fallback

 Продукти:

  • 1 чаша масло
  • 1 чаша вода
  • 3 супени лъжици какао
  • 2 чаши брашно
  • 2 чаши захар
  • ½ чаена лъжица сол
  • ½ чаша мътеница
  • 2 големи яйца
  • 1 чаена лъжица сода
  • 1 чаена лъжица ванилия
  • За глазурата:
  • ½ чаша масло
  • 6 супени лъжици прясно мляко
  • 3 супени лъжици какао
  • 1 чаена лъжица ванилия
  • 2 чаши пудра захар
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 175 градуса. Намажете правоъгълна тава за печене с мазнина и поръсете с брашно. Изтупайте излишното брашно и оставете настрана. Смесете водата, маслото и какаото в касерола на среден огън. Разбърквайте, докато маслото се разтопи и сместа започне да завира. Свалете от котлона и оставете да изстине. Смесете сухите съставки. Разбийте яйцата с мътеницата, содата и ванилията в отделна купа. Добавете сместа с разтопеното масло към сухите съставки. Разбъркайте. След това добавете сместа с яйцата. Разбийте с миксер всичко заедно, докато се получи гладко тесто. Излейте в тавата. Печете в загрятата фурна до суха клечка или около 20-25 минути. Извадете от фурната. Оставете да изстива върху решетка.
 
За глазурата:
 
Смесете маслото, млякото, ванилията и какаото в касерола на средна температура. Разбърквайте, докато маслото се разтопи. След като това стане, добавете пудра захарта на части, като разбърквате, докато се разтвори напълно. Залейте леко топлия кекс с получената глазура и размажете добре. Оставете да изстине напълно, преди да сервирате.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Лена-Шеф на Кабинета

преди 1 година

с 14000 лева Заплатна - нямам ПП Проблеми да си Позволявам Рецептите на сайта! ПП Пенсионерите на Пенсия - да му мислят!

fallback