Снимка: istock
fallback

 Продукти:

  • 1 супена лъжица олио
  • 1 глава лук, нарязан
  • 500 г спанак
  • 5 големи яйца, разбити
  • ¼ чаена лъжица сол
  • 1/8 чаена лъжица черен пипер
  • 3 чаши настърган пармезан (или друго сирене)
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете кръгла форма за печене с малко мазнина. Загрейте олиото в дълбок тиган на средна температура. Запържете лука, като разбърквате постоянно за около 3 минути, докато омекне. Добавете спанака. Гответе, докато омекне, спадне и пуснатата от него вода започне да се изпарява.
 
Разбийте яйцата със солта и пипера в голяма купа. Добавете настъргания пармезан. Добавете и сместа със спанака. Разбъркайте много добре, докато се смесят. Излейте в подготвената форма. Печете в загрята фурна за около 30-40 минути. Оставете да изстине за поне 10 минути, преди да нарежете и сервирате.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Киш киша

преди 1 година

Отвратително само като наименование. Иначе си я яйца с лук и спанак, ама да го кръстим киш. Те така вече не звучи като селска манджа, а някак си аристократично нали.?

3

Гнусносути

преди 1 година

Това яде Попай моряка, когато е на диета след Гергьовден.

2

Анонимен

преди 1 година

Спаначен киш - къш - къш

fallback