IStockphoto

Когато става въпрос за всички звездни съставки за грижа за кожата, науката има начин да създава шедьоври направо от майката природа. Вземете например млечната киселина. Това е киселина, която естествено присъства в млечните продукти и може да бъде извлечена и използвана като ексфолиант, когато продукти, като мляко, се развалят. Това обаче не означава, че трябва да оставите млякото си в хладилника да премине срока си на годност и да намажете кожата си с него.

Учените, които се занимават с козметика, вече са свършили цялата тази упорита работа вместо вас, като са включили млечната киселина в серуми и почистващи препарати, които осигуряват значителни ползи за кожата. Ако искате по-гладка и по-сияйна кожа, млечната киселина определено ще бъде вашият нов приятел.
 
Млечната киселина има репутацията на една от по-нежните алфа-хидрокси киселини, но също така е известна със способността си да помага за намаляване на увреждането от слънцето, признаците на стареене и изморена кожа. Една от причините светът на красотата да се възхищава от ефектите на млечната киселина е, че тя може да подобри естествената способност на кожата да задържа влага – полза която другите киселини в категорията обикновено не предоставят.
 
Въпреки че мощният ексфолиант несъмнено ще помогне за намаляване на неравномерната текстура на кожата, киселините могат да бъдат леко опасни. Силно препоръчително е да комбинирате млечната киселина със слънцезащитен крем, тъй като пилингът на мъртвите кожни клетки може да ви направи по-податливи към увреждане от слънцето.

Какви са ползите от употребата на млечна киселина?
 
► Увеличава клетъчния ефект – В сравнение с други киселини, като гликоловата, млечната киселина има по-високо молекулно тегло, което затруднява проникването на молекулата по-дълбоко в кожата. Тя остава върху повърхността, което предоставя повече защита и по-дълготраен ефект.
 
► Минимизира появата на фини линии и бръчки – По-висококонцентрираната млечна киселина може да проникне по-дълбоко в дермата, подпомагайки производството на колаген и фибри, които поддържат кожата стегната.

Още по темата четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase