IStockphoto

Почитателите и любители на грима и неговите тенденции, много добре знаят, че пеперуденият мотив е определящ символ за поколението от 90-те години. Сега той се завръща с пълна сила, но този път като очна линия, присъединявайки се към пеперудените мигли (ултра извитите мигли, предпочитани от Дуа Липа) и шнолите във форма на пеперуда (аксесоарът от 90-те години, по който светът отново е обсебен).  

Добил слава, благодарение на Марая Кери и албумът й "Пеперуда" от 1997 година, наред с тениските и чантите с щампи на пеперуди, мотивът на пеперудата се завръща и, като самото насекомо, претърпява колоритна метаморфоза от началния си стадий. Тенденцията се преобразува във все по-креативни издания, които се вдъхновяват от формата или цветовете на пеперудата, без да я пресъздават напълно. 
 
Забелязахме, че Хейли Бийбър е една от звездите, които се включиха в модата. Тя публикува снимка в социалните мрежи, на която демонстрира грима си. Носейки черна линия над горните мигли, моделката я допълни с бляскаво синьо, наподобяващо цвета на пеперуда. Под публикацията Бийбър остави само няколко емотиконки на пеперуда и една на размахваща ръка. Изглежда, че звездата е почерпила вдъхновение от яркия син цвят, който беше популярен през 90-те години, както и деликатната форма на крила, която съставя визията. 
 
Примерът на Хейли предлага по-фин и по-елегантен начин да се включите в тенденцията, ако искате да запазите вида си по-минималистичен. А калейдоскопичните цветове, които са типични за пеперудите, означава, че може да експериментирате с цял спектър от нюанси, които да поставите под или над очите си. 
 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

 
Още за очната линия тази пролет четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase