Снимка: istock

 Продукти:

  • 1 и ¼ чаши брашно
  • 1 чаена лъжица канела
  • ¼ чаена лъжица индийско орехче
  • ¼ чаена лъжица джинджифил
  • 2 чаени лъжици бакпулвер
  • ¼ чаша кафява захар
  • ¼ чаена лъжица сол
  • 2 чаши настъргани моркови
  • 1 голямо яйце
  • 1 чаша прясно мляко
  • 2 супени лъжици масло, разтопено
  • 2 чаени лъжици ванилов екстракт
  • ¼ чаша орехи, натрошени
  • ½ чаша крема сирене на стайна температура
  • 2 супени лъжици бяла захар
  • ¼ чаша сметана, сладкарска
Приготвяне:
 
В голяма купа пресейте брашното, канелата, индийското орехче, джинджифила, бакпулвера, кафявата захар, солта. Разбъркайте добре, за да се смесят. В друга голяма купа смесете морковите, яйцето, млякото, разтопеното масло и 1 лъжица от ванилията. Разбъркайте. Внимателно добавете мокрите съставки към сухите и разбъркайте, докато се смесят напълно. Накрая добавете счуканите орехи и разбъркайте. Загрейте голям незалепващ тиган. Намажете го с малко мазнина. Направете палачинките една по една или по 2-3 наведнъж, тъй като няма да се разстелят подобно на стандартните палачинки. Печете по 2-3 минути от всяка страна.

За топинга с крема сирене:
 
Разбийте крема сиренето, захарта и останалата лъжица ванилия с миксер. Добавете сметаната и разбивайте още 2-3 минути до пухкава смес. Сервирайте палачинките, обилно полети с топинга.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase