Снимка: istock

 Продукти:

  • 750 мл червено вино
  • 4 супени лъжици кафява захар
  • Лимонови корички
  • 500 г пресни ягоди
  • 1 пръчка канела
Приготвяне:
 
Измийте, почистете и нарежете ягодите на половинки. В голяма мерителна кана смесете захарта, лимоновите корички и канелата. Налейте малко от червеното вино. Разбърквайте с лъжица, докато захарта се разтвори напълно.
 
Излейте цялото количество вино и отново разбъркайте. Добавете ягодите в каната. Оставете ги да се накиснат добре за около 1 час в хладилника. След това сервирайте коктейла, като го разпределите в чаши заедно с по няколко ягоди в чаша.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase