IStockphoto

Има безброй великденски рецепти за приготвянето на агнешко. Но като гледаме колко скочи цената му, може да минем и без него. Всичко е въпрос на избор. Ето например някои предпочитат дреболийки от животното, което се коли за празника. Те са чудесно допълнение към супата със сезонни зеленчуци.

 
Все пак, една от най-популярните великденски рецепти е агнешката или зеленчукова – с дреболийки. И всички продукти за нея са по-достъпни. А и купувайки си един комплект от месарницата, може да използвате една част и за дроб сарма.
 
Великденски рецепти – какво ви е необходимо за супата?
 
- 400 г агнешки дреболии;
- няколко стръка лапад или спанак;
- 1 глава кромид лук;
- 1 връзка пресен лук;
- 3 с. л. пресен джоджен;
- 50 г масло;
- половин чаена чаша ориз;
- 2 жълтъка;
- 1 ч. л. брашно;
- 3 ч. л. лимонов сок;
- черен пипер и сол на вкус.

Как да приготвите супата, четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase