IStockphoto
fallback

Вероятно уменията ви с контура за лице може да се мерят с тези на сестрите Кардашян. Но знаехте ли, че косата ви също може да се включи в това скулптурно действие, като по този начин се сдобие със слънчев вид, който не само подобрява чертите на лицето ви, но и добавя измерение към прическата? Най-просто казано този процес се нарича контуриране на косата и е една от няколкото тенденции в красотата, които ще властват през 2022 година.

 
Ако внимателно следите хилядите тенденции, които се появяват в социалните мрежи, има голям шанс вече да сте виждали хаштага #haircontour. С над половин милион референции в Instagram, този процес набира огромна популярност и има основателна причина.
 
Вместо да включва само няколко кичура от контрастен цвят или да изисква донякъде досадно нанасяне на цветовете по цялата коса, контурирането си играе със сенките и светлината чрез използване на по-различен метод за прилагане на отблясъци, започващи от върха на косата, оформяйки лицето ви. Това е чудесен начин да експериментирате с цвят, ако не сте готови да се отдадете напълно на нова визия.

Какво е контуриране на косата?
 
Контурирането на косата е услуга за боядисване, при която отблясъците и балеажа се поставят в определени зони с цел извайване на идеалната форма на лицето. Въвеждат се акценти и цвят, за да се добави ширина към тесните форми на лицето и да се удължат кръглите и квадратните форми. Разбира се, идеалната прическа е различна за всеки, така че вие и вашият фризьор имате пълна свобода тук.
 
Помислете за контурирането на косата като за изискано име за поставянето на всякакви по-светли кичури, които оформят лицето. Тук целта е да се подчертаят най-добрите ви черти и леко да се освежи тенът ви.
 
„За боядисването и контурирането на косата всичко зависи от формата на лицето, тена на кожата, текстурата на косата и какъв стил искате – корпоративен, бизнес, висша мода или ежедневен“, казва фризьорът Юксел Шахин пред Women's Health. Подобно на други процедури за боядисване, контурирането ще се влияе от естествения ви цвят, като обикновено то е около един-два нюанса по-ярко от текущия ви нюанс. Фризьорът трябва да вземе под внимание и цвета на очите и кожата, за да намери правилните тонове, които ще накарат чертите ви да изпъкнат.
 
Контурирането на косата обикновено наподобява ефекта на балеаж, но се отличава с още повече мекота и движение. Ключът към перфектния завършек е да поставите цветовете там, където ще привлекат най-много внимание към детайлите. Според фризьора Шон Годар, въпросните детайли са скулите, очите и дори устните на човек.
 
Като цяло, много стилисти описват контурирането на косата като слънчев вид, но тук може да бъдат включени и по-тъмни нюанси.

Повече за контурирането на косата четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback