Снимка: istock
fallback

 Продукти:

  • 1/3 чаша зехтин
  • 1 и ½ супени лъжици пресен лимонов сок
  • 1 и ½ супени лъжици червен винен оцет
  • 1 и ½ супени лъжици пресен риган, нарязан
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • ½ чаена лъжица сол
  • ¼ чаена лъжица черен пипер
  • 1 кг агнешко филе без кост на кубчета
Приготвяне:
 
Смесете зехтина, лимоновия сок, оцета, ригана, чесъна, солта и пипера в купа. Разбъркайте много добре маринатата. Натопете нарязаното агнешко в маринатата и разбъркайте, за да полепне добре навсякъде. Покрийте с фолио и приберете в хладилника за 4 часа или за през нощта.
 
Загрейте скарата на средна към висока температура. Намажете с малко мазнина. Нанижете кубчетата месо на шишчета. Поставете ги на скарата, като печете по 10-12 минути от всяка страна. Поливайте от време на време с останалата марината, докато шишчетата се пекат.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

факт

преди 2 години

а в България цените растът и народа обеднява . резултат от промяната на кико .

3

dakotabg

преди 2 години

Не разбрах само,от къде агнешко:)

2

Илия

преди 2 години

Алоо, до ДНЕСКАБГ, Велики Пости. Поне заглавието променете с " Рецептата DNES ЗА СЛЕД ПОСТИТЕ ". Проявете поне малко уважение към хората които почитат ВЕЛИКДЕН.

fallback