Снимка: архив, БГНЕС

България беше най-силна в бакшишите, разказва спомените си сръбската турбофолк звезда Весна Змиянац.

„България работи на плейбек и синбек, нямат оркестър. Имах концерт в НДК, а след това трябваше да се появя в един клуб, намиращ се срещу хотела, в който бях аз. Бях уморена от концерта, който беше на живо“, разказва Змиянац, цитирана от сръбското издание „Блиц“, и добавя: „По клубовете там се пееше на плейбек и имахме един CD с песни, пълен с хитове, които се пееха из България. Там беше някакъв цар на ромите, който имаше две купчинки по 500. На всяка моя песен той взимаше от тях. Нямаше какво да правя, цялата бях в пари, по якето, по джобовете“, спомня си певицата.

„На края пях „Казни ме казни“. А той поиска за всичките тези пари, а бяха много – едни 30 000, 40 000 евро, отново да изпея „Казни ме казни“. Изпях я три, четири пъти и казах, че не може повече. И още малко „Йорговане“, „Сто живота“, която е техен национален химн и отново му изпях „Казни ме казни“. Заслужи си“, каза Весна Змиянац.

Певицата, която обикновено дели бакшишите си с оркестъра /не и в случая с огромната сума от ромския цар, защото тогава не е имала оркестър/, разказва, че и самата тя не се скъпи, когато дава бакшиш.

„Българите свирят феноменално. Веднъж отидох след концерт при тях, бяха ми платили добре. Близо час си бях спокойна – звезда. И тогава извиках една малка ориенталска танцьорка. Красива като кукличка. Извадих хилядарка и ѝ я дадох. Оставих там целия концерт“, спомня си Весна Змиянац.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase