Снимка: БГНЕС

Пролетта пристигна, по-топлото време все по-често присъства в ежедневието ни, а гардеробът ви... е, вероятно може да се възползва от добро почистване преди официалното начало на сезона на късите панталони и летните рокли. Въпреки това, организирането на всички тези дрехи, обувки и аксесоари, както и изхвърлянето на това, което вече не ви е нужно, може да изглежда като непосилна задача.

 
За ваше щастие, стилистката на знаменитостите Мейв Райли предлага своите съвети по темата, включително как да започнете с почистването, кои дрехи да задържите и кои стилове може да бъдат преоткрити тази пролет.
 
„Докато почиствам гардероба си, правя три купчинки – запазване, хубави дрехи от минали колекции и дарения. Така съм наистина организирана и знам кои дрехи трябва да освежа и с кои е време да се разделя“, казва Райли пред InStyle. Тя е работила със звезди като Меган Фокс и Лори Харви, така че най-вероятно знае какво прави.
 
Разбира се, този процес на взимане на решения може да бъде труден дори и за Райли, чиято работа е да бъде в крак с модата. Как можем да сме сигурни, че това, от което се отърваваме, няма да ни потрябва в близкото бъдеще, подобно на възраждането на стиловете от 90-те и 2000-те години? Според Райли, тук вече трябва да вярваме на собствената си преценка, защото минали тенденции винаги ще правят завръщане. Важното е да решите дали ще носите някоя дреха, дали може да я подарите на някого, или пък да я оставите за детето си.
 
„Определено има дрехи, които не са били носени от известно време, но сега отново влизат на мода. Така че, може да се замислите да ги извадите отново от гардероба и да ги освежите“, съветва Райли. Тя допълва, че е добро решение да подобрите стила си, който сте имали преди началото на пандемията. Тук обаче не говорим за непременно закупуване на нови дрехи, а просто промяна на комбинацията в дрехите, които сте носели преди. Добавете малко повече цвят или пък заложете на високи токчета.
 
Още по темата в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase