Когато обмисляте варианти за пътуване до ново място в България и ще пристигнете с полет на летище София, летищният трансфер и таксиметровите услуги са двата най-важни варианта, които идват на ум. Напоследък първият вариант е все по-популярен.

Трансферът е вид транспорт, който превозва пътници на редовни интервали между две точки, определени като дестинации за качване и слизане.

Да кажем, че искате да запазите трансфер от София до Бургас. Ето как по-подробно става процесът на резервирне.

При този метод се използват различни превозни средства. Двата най-често срещани варианта са малки автобуси и микробуси. Услугите на така наречените совалките са се развили значително след въвеждането им. Те замениха стандартните леки автомобили с големи лимузини и частни автомобили, за да могат пътниците да пътуват луксозно на достъпни цени.

Ето кои са 6-те причини да изберете таксиметрова услуга:

1. Надеждност:
Трансферната услуга заслужава признание за своята надеждност. Ако някога сте попадали в ситуация, в която наетото превозно средство не се е появило и вие сте изпуснали полета си, знаете колко е неприятно да останете блокирани.

Совалките са по-надеждни от традиционните таксита. Той пристига 15 до 30 минути преди планираното време за вземане. Освен това полетният план се изготвя, като се вземат предвид часовете на заминаване и пристигане на полета, така че да е на разположение на пътниците извън терминала за полети по всяко време.

2. Удобство:
Тъй като повечето транспортни услуги се извършват онлайн, можете да зададете часа и мястото на получаване на товара на нашия уебсайт. Не е необходимо да посещавате агента лично. Ако обаче сте забравили да направите резервация за пътуване, можете да си направите резервация в последния момент при пристигане или заминаване. Резервации могат да се правят на избрани места за взимане и оставяне и на двата терминала на летище София.

3. Евтино:
Услугите, предоставяни от трансферните фирми са достъпни, а качеството определено надминава цената, която ще заплатите. Ако пътувате в група, то цената е още по-приемлива.
Цените се определят предварително в зависимост от заявения маршрут.

4. Удобно:
Въпреки че пътуването е споделено, совалката предлага същото удобство като личния автомобил. Автомобилите вземат гостите директно пред терминала на летище София и ги отвеждат до близките хотели и други дестинации, които могат да бъдат и различни градове в страната.

Пътниците вече са уморени и изтощени след дълго пътуване. Този вид транспорт спестява на пътниците необходимостта да носят багажа си в търсене на кола под наем или такси. Шофьорите ще се погрижат и за багажа ви и ви помагат да го натоварите и разтоварите на местата за получаване и предаване.

5. Добър вариант за големи групи:
Трансферът е чудесна възможност, ако пътувате в група. Голяма група се нуждае от няколко таксита. Това означава и по-високи разходи. Групите могат да пътуват заедно в миниван  или голям микробус на много разумна цена.

6. Опит и познания на водача :
Шофьорите на трансферни автомобили  са опитни. Те познават добре района и затова посочват забележителностите по пътя.

Трансферните услуги са удобен, луксозен и икономически изгоден вариант. Преди да направите резервация, трябва да се консултирате с туроператорите, които предлагат трансферни услуги.