Снимка: istock

 Продукти:

  • 200 г лешников крем
  • 100 г брашно
  • 1 яйце
  • лешници за украса
  • течен шоколад за украса
Приготвяне:
 
Сложете в купа течния шоколад и го разбийте добре заедно с яйцето. След това пресейте брашното и го добавете към шоколадовата смес. Отново разбъркайте добре. От полученото тесто оформете топчета, като размерът зависи от вашите предпочитания. Сложете топчетата в тава върху хартия за печене.
 
С помощта на пръст направете във всяко едно от тях по една вдлъбнатина, която след изпичане на бисквитите ще напълните с течен шоколад и ще поставите по 1 лешник. Сладките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. След като изстинат може да ги напълните с течен шоколад или глазура за кексчета. 
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase