Снимка: istock

 Продукти:

  • ½ чаша захар + 1 с.л.
  • 1 супена лъжица царевично нишесте
  • 1 чаша вода
  • 3 чаши ягоди, нарязани
  • 2 супени лъжици масло + 3 с.л.
  • 1 чаша брашно
  • 1 и ½ чаени лъжици бакпулвер
  • ½ чаена лъжица сол
  • ½ чаша сладкарска сметана
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете с малко мазнина тава за печене. Смесете захарта, нишестето и водата. Загрейте на котлон на средна температура, като постоянно разбърквате. След като се загрее добре, но преди да заври, добавете ягодите и свалете от котлона. Излейте сместа в тавата и поръсете с 2 супени лъжици разтопено масло. Разбъркайте леко.
 
Пресейте брашното, захарта, бакпулвера и солта заедно. Към тях добавете останалите 3 супени лъжици масло. Отделно разбийте сметаната с миксер. Добавете я към сместа с брашното. Разбъркайте с лъжица или шпатула. Ще се получи мека пухкава смес. Залейте с нея останалата част от коблера в тавата. Печете за 25-30 минути в загрята фурна или до златиста коричка.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase