Снимка: istock
Продукти:
  • 2 чаши гореща вода
  • 1 чаша какао
  • 2 и ¾ чаша брашно
  • 2 чаени лъжици сода
  • ½ чаена лъжица бакпулвер
  • ½ чаена лъжица сол
  • 1 чаша меко масло
  • 2 и ¼ чаши захар
  • 4 яйца
  • 1 и ½ чаени лъжици ванилов екстракт
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете кръгла форма за кекс с мазнина. В голяма купа смесете горещата вода с какаото. Разбъркайте с телена бъркалка, докато стане гладка смес. Оставете да изстине. Отделно пресейте брашното, солта, содата, бакпулвера. Оставете настрана.
 
В голяма купа разбийте мекото масло със захарта до гладка смес. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате след всяко. Добавете ванилията. Накрая добавете сухите съставки и какаото. Разбийте.
 
Печете за около 30-40 минути в загрятата фурна. Оставете да изстине, преди да нарежете. Сместа може да се разпредели и в три еднакви по размер тави, след което да се използва като блатове. Между блатовете можете да сложите крем или пълнеж по избор.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase