IStockphoto

Дезодорант или рол он? Какво бихте избрали, за да се справите с изпотяването през деня? На пазара има разнообразие от формули на различни марки, ориентирани към предотвратяване на неприятната миризма под мишниците, но и грижа за нежната им кожа. А може ли гликоловата киселина да ги замести успешно? Според потребители на TikTok, тя е именно съставката, от която се нуждаете в момента, за да бъдете свежи и да не се притеснявате от мокри петна.

 
Все повече потребители на платформата показват как използват гликолова киселина, намазвайки с нея своите подмишници. Повечето от тях взимат памучен тампон, върху който изсипват няколко капки и с него обтриват кожата под мишниците. Разбира се, всичко това става след вземане на душ, непосредствено преди обличане на дрехите, вместо обикновен дезодорант или рол он. Други пък ползват такава с пръскалка, а предимството на хидрокси киселината (както още я наричат), е че е прозрачна и не оставя бели следи.
 
Какво представлява гликоловата киселина и кои са нейните предимства?
 
Тя е една от най-популярните съставки, използвана в козметиката, спадаща към така наречените алфа-хидрокси киселини (AHA). Има естествен произход, защото се добива от захарната тръстика. Подобно на ябълчената и млечната, гликоловата киселина също е с малка молекула, което ѝ позволява да навлезе в дълбочина в кожата и да се усвои по-лесно.
 
Друго предимство на гликоловата киселина е, че има ниско pH, ето защо много дерматолози я препоръчват за лечение на първи признаци на стареене на кожата, при акне, за зарастване на рани и намаляване на възпалението, мелазма и други. Също така е и ефикасно средство при тъмни петна, които се появяват понякога и под мишниците.
 
Може ли гликоловата киселина да замести дезодоранта, четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase