Снимка: istock

 Продукти:

  • 200 г маскарпоне
  • 200 г крема сирене
  • 120 г захар
  • 200 г заквасена сметана
  • 2 яйца
  • 150 г течна сметана за готвене
  • 2 супени лъжици царевично нишесте
  • 1 ч. л. ванилов екстракт
Приготвяне:
 
Сложете в купа маскарпонето заедно със захарта, крема сиренето и го разбийте добре с помощта на миксер. След това прибавете яйцата и отново разбийте. Следва да сложите сметаната, ванилията и нишестето. От всичко това накрая трябва да се получи гладко тесто. Намазнете добре кръгла тава за печене и поставете на дъното и стените ѝ хартия за печене. Изсипете тестото и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса докато чийзкейкът не стане хубаво кафяво изпечен (поне 40 минути печене). Изваждайки тавата от фурната при леко разклащане може да забележите как десертът сякаш е леко течен в средата си. Изчакайте да изстине добре и тогава разрежете.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase