Снимка: istock

 Продукти:

  • Олио за пържене
  • 6 големи яйца
  • 600 г кайма (може и от сурова наденица)
  • 1 чаена лъжица горчица
  • 1 щипка индийско орехче
  • 1 щипка лют червен пипер
  • 1 чаша галета
  • ½ чаша брашно
  • 2 разбити яйца за овалване
Приготвяне:
 
Сварете яйцата. След това ги охладете със студена вода, за да спрете процеса на готвене. Обелете ги внимателно и оставете настрана.
 
Смесете каймата, горчицата, подправките и омесете. Оформете 6 броя топки. Всяка топка поставете върху найлоново фолио и притиснете добре, така че да стане плоска и по-широка. В центъра сложете по едно яйце. Увийте каймата около яйцето, така че да го обгърне плътно.
 
Оваляйте всяка топка в брашно, след това в разбитите яйца и накрая в галетата. Пържете до златиста коричка.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase