Снимка: istock

 Продукти:

  • 1 чаша брашно
  • 1 и ½ чаши захар
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • ½ чаена лъжица сол
  • 6 супени лъжици студено масло
  • ¼ чаена лъжица вряща вода
  • 2 супени лъжици царевично нишесте
  • ¼ чаша студена вода
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • 4 чаши пресни къпини
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 200 градуса. Покрийте тава с алуминиево фолио. В голяма купа смесете брашното, половин чаша захар, бакпулвера и солта. Разбъркайте с телена бъркалка. Нарежете маслото на кубчета и добавете към сместа. Трябва да се получат едри груби трохи. Добавете ¼ чаша гореща вода и разбърквайте, докато сместа се намокри добре.
 
В отделна купа разтворете нишестето в студената вода. Разбъркайте добре. Добавете 1 чаша захар, лимоновия сок и къпините. Разбъркайте. Прехвърлете в дълбок тиган и оставете да заври, като разбърквате често. Добавете сухите съставки в тигана лъжица по лъжица, като разбърквате. Прехвърлете тестото в подготвената тава. Печете в загрятата фурна за около 25-30 минути или до златистокафяво.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase