Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът Владимир Путин каза, че Русия ще реши по-късно днес дали да признае независимостта на двата сепаратистки района в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

Той каза това в края на предавана по телевизията среща на президентския Съвет за сигурност, по време на която редица служители говориха за влошаваща се ситуация в двете самопровъзгласили се републики. Путин подчерта, че Русия обмисля признаване на независимостта на двете републики а не тяхното анексиране.

Директорът на службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин каза, че Русия може даде "последен шанс" на западните си партньори да убедят Киев да започне да изпълнява Минските договорености, предаде ТАСС. "В противен случай е необходимо да бъде взето решението, което се обсъжда днес", добави той.

Държавната дума също е поискала от руския президент Владимир Путин да вземе решение за признаване на независимостта на двете самопровъзгласили се народни републики, съобщи председателят на думата Вячеслав Володин.

Подкрепяните от Русия сепаратисти се сражават срещу украински правителствени сили в региона от 2014 г. По информация от Киев в конфликта са загинали около 15 000 души. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

186

Ганди

преди 2 години

Ha Путин му трябва война,иначе как ще обясни на Руснаците защо няма какво да ядат и защо мизерстват,на гол гъ.з чифте пищови,танка не можеш да го нарежеш на филии и да се нахраниш а пък е и зима,трябва му и кюмура на донбас

185

BG

преди 2 години

Тия дребните хора са най опасните( Хитлер,Наполеон,Путин и други такива пингвини) избиват комплекси начело на голямите си армии,по злобни са и от пинчарите

184

СМЕХ...

преди 2 години

Абе и Путин е брал шубето ...щом е струпал толкова армия на границата с Украйна , въпреки , че всички знаехме че в Донецк и Луганск има руски войски и оръжие!!!!!

fallback