Снимка: istock

 Продукти:

  • 1/3 чаша брашно
  • ¼ чаена лъжица лют червен пипер
  • 300 г пилешко филе без кост (може и обезкостен бут)
  • 1 супена лъжица масло
  • 2 супени лъжици сок от лайм
  • 2 супени лъжици мед
  • 1 супена лъжица кафява захар
  • 1 чаена лъжица сос Уорчестър
Приготвяне:
 
Смесете брашното с червения лют пипер. Разбъркайте добре. Сложете пилешкото в сместа и оваляйте много добре, докато полепне навсякъде. Разтопете маслото в голям тиган с незалепващо покритие на средна температура. Добавете пилешкото и пържете до златисто или около 4 до 6 минути от всяка страна.
 
Смесете отделно сока от лайм, меда, кафявата захар и соса уорчестър в купа. Залейте с получения сос пилето в тигана. Продължете да готвите, докато соковете се избистрят и сосът се сгъсти. Ще отнеме около 3 до 5 минути. Сервирайте с гарнитура по избор.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase