Снимка: istock

 Продукти:

  • 1 чаша кашу
  • 1 чаша бадеми
  • ½ чаша тиквени семки
  • ½ чаша слънчогледови семки
  • 1 чаша сушени кокосови флейки
  • ½ чаша разтопено кокосово масло
  • 1 чаша подсладител по избор (стевия, еритритол, ксилитол)
  • 1 белтък
  • ¼ чаена лъжица сол
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 90 градуса. Смесете ядките, кокосовите флейки, разтопеното кокосово масло, подсладителя, белтъка и солта. Разбъркайте добре, докато всичко се смеси. По желание можете да счукате ядките предварително, за да са на по-дребно.
 
Разпръснете гранолата в покрита с хартия правоъгълна тава за печене. Печете за около 40 минути в загрятата фурна. Извадете от фурната и оставете за 15 минути да изстине добре. Начупете, нарежете гранолата – както пожелаете.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase