БГНЕС
Фината коса е доста трудна за стилизиране, особено през зимата. Повечето жени, които я имат, направо си скъсват нервите, опитвайки какво ли не, за да получат желания обем и перфектните къдрици. Но само след един час все едно не са правили нищо с нея. Тя е твърде слаба и трудно търпи промени, освен това лесно се омазнява в корените. Това е генетично предразположено и не се лекува, но пък може да се промени с подходящи продукти.
 
Крис Апълтън, който се грижи за прическите на куп знаменитости, сред които сестрите Кардашян, Дженифър Лопес, Ариана Гранде, посочва, че много често жените не знаят как да се грижат за фината коса и не разчитат на качествени продукти, които могат да я направят по-плътна и обемна. Наскоро той започна кратки видеа в TikTok, където споделя своите тайни за постигането на ежедневната визия на този тип коса.
 
Ето 4 трика на фризьора, които да изпробвате у дома:

1. Двойна конска опашка

Ако косата ви е фина, то при връзването с ластик няма да получите онази грива, която виждате при много известни дами. Да вземем например тази на Ариана Гранде. Когато не е с екстеншъни, тя връзва кичурите на два пъти, за да получи по-голям обем.

 
Онова, което съветва Апълтън, е да разделите вашата коса на две части. Връзвате първата с ластик, като долната част разделяте на две и я прикрепяте към горната (както е показано във видеото).
 
Полученият резултат е опашка на два етажа, която изглежда много по-хубаво от обикновената.
 
2. Наблегнете на корените
 
Забравете за досадното и съсипващо косата тупиране с гребен с малко разстояние между зъбците. Придайте обем на корените по друг начин, който е много по-лесен.
 
Купете си по-големи ролки, с които да навиете горната част от косата. Но преди това изпробвайте съвета на коафьора. Той препоръчва да сте с недоизсушена грива, върху която да нанесете крем за обем, предимно в корените. След това ползвайте за кратко сешоара и поставете велкро ролки. След 15-20 минути ще получите къдрици по холивудски с желания обем.
 
@chrisappletonhair Love this fast hair hack for instant volume that stays #hairhack #hair #hairtutorial @colorwow.hair @kittybluuuu ♬ Toxic (Y2K & Alexander Lewis Remix) - Britney Spears
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 
Източник: Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase