Снимка: БГНЕС
fallback

"Не изключвам война с Русия". Това заяви в интервю за предаването "120 минути" по bTV украинският посланик у нас Виталий Москаленко.

Той посочи, че в момента ситуацията в Украйна е изключително сложна, тъжна и тревожна.

Oще по темата
"Конфликтът между Русия и Украйна е война, която продължава досега. Сегашната ситуация е възможно да прерасне към реални военни действия и да нахлуят руски войски на територията на Украйна", посочи Москаленко.

По думите му само Владимир Путин знае със сигурност дали ще има подобна инвазия.

"Много от европейските страни зависят от руската газ, включително и България. Газовият елемент Русия го използва като елемент на изнудване, на рушвет и оръжие, с помощта на което тя иска да постигне определени политически цели", уточни той.  

По думите на украинския посланик родината му е принудена да се подготви за война и е готова за такава. "Получаваме сериозна помощ от страна на ЕС, САЩ – и във финансово отношение, и във военно-техническо отношение", допълни посланикът.

Той все пак не изключи конфликтът да се разреши и по дипломатически път и да има мир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

199

Анонимен

преди 2 години

о тия хохоли , първо да признят българите като малцинство и там е гроба на кубрат

198

Анонимен

преди 2 години

Принципа на Америка винаги е разделяй и владей. На нашият парламент пише точно обратното: "Съединението прави силата"

197

Диана

преди 2 години

Украйна не иска да реши проблемите си с Русия - един проблем се решава като се срещнат страните, не като се крият и манипулират един друг..Украйна си въобразява, че може да задържи цялата територия, с която разполагаше в СССР и иска да пстигне това с манипулации и гонения на руснаци?! Тези хора наистина не са добре! Явно там наистина са нужни нови избори и не е нужно политиците им да бъдат русофили - достатъчно е да са едни нормални хора, не крадци и мошеници като тези сега, според мен...

fallback