IStockphoto

Свързваме зимата с много неща – Коледа, подаръци, забавни игри в снега, топла почивка в планината и красиви снежни пейзажи. Но студеното време може да ни донесе и няколко неприятни чувства, като напуканата и груба кожа на ръцете.

Студеният и сух зимен въздух дехидратира кожата ни и това най-силно си личи на ръцете, тъй като тях ги използваме за най-много неща и постоянно са изложени на различни фактори, причиняващи сухота. Като добавим и по-интензивното миене на ръце и използването на дезинфектанти заради пандемията, проблемът със сухата кожа още повече се засилва.
 
Много от нас използват крем за ръце веднага след измиване, мислейки си, че по този начин ще постигнат необходимата хидратация. Докато това е правилна стъпка в грижата за кожата, то тя не е достатъчна. Има още няколко етапа, които трябва да покриете, за да се сдобиете с меки и приятни на допир ръце.
 
Как да се грижим за ръцете през зимата:
Миене с по-хладка вода
 
Да, знаем, че навън температурите са под нулата и най-добрият начин за стопляне на ръцете е като ги поставим под топла вода, но това е огромна грешка. Горещата вода, колкото и бързо да ни стопля, всъщност ни причинява повече вреда, отколкото си мислим. Тя допълнително изсушава кожата и премахва естествените масла. Затова експертите съветват да се мием с хладка вода, като същото прилагаме и при вземането на душ.
 
Хидратиращ сапун
 
Най-добрият съвет, който можем да ви предложим при закупуването на сапуни, е да не пестите от тях. Особено през зимата. Не се залъгвайте по ниските цени, защото при тези продукти често липсват важни съставки, които да задържат влагата и да предотвратяват сухотата.
 
Изберете сапун, в който има подхранващи масла и екстракти, които поддържат кожата на ръцете мека и приятна на допир. Обърнете внимание и на това, което пише върху опаковката, като е най-добре да изберете хидратиращ сапун, подходящ за всеки вид кожа.
 
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase