БГНЕС
fallback

Британската монархия има дълга традиция да връчва възпоменателни медали на военния персонал на важни за държавата годишнини.

Стана известно, че тази година подобни награди няма да получат двама опозорени членове на кралското семейство – принц Андрю и принц Хари.
 
Първият възпоменателен медал е направен в чест на 50-годишнината от управлението на кралица Виктория през 1887 г. Подобни награди бяха връчени в чест на сребърния юбилей от управлението на Елизабет през 1977 г., златния юбилей през 2002 г. и диамантения юбилей през 2012 г.
 
Медалът се дава на членове на кралското семейство, заемащи почетни длъжности във въоръжените сили, както и на ветерани, получили Георгиевски кръст и Кръст Виктория.
 
Кралицата лиши принц Андрю и принц Хари от техните платинени юбилейни медали.
 
Херцогът на Йорк беше лишен от военните си титли и кралското покровителство поради съдебно производство по делото за сексуално насилие над американката Вирджиния Джуфре. И въпреки че Андрю отрича вината си, а адвокатите му настояват за невинността на принца, той трябва да бъде съден.
 
„С одобрението и съгласието на кралицата, военната принадлежност и кралското покровителство на херцога на Йорк са върнати на кралицата“, написаха от Бъкингамският дворец миналата седмица в официалното си обръщение към британците.
 
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

амед

преди 2 години

вече на принца само пълнолетни ще му пускат

18

Анонимен

преди 2 години

Фактът че новият Джеймс Бонд е негрък ни изпълва с оптимизъм за бъдещето на империята. Да живее анархията!

17

Анонимен

преди 2 години

Цирка продължава.

fallback