Снимка: istock

 Продукти:

6 броя ябълки
50 г кафява захар
1 пакетче бакпулвер
70 г брашно
100 г прясно мляко
2 яйца
канела на вкус
20 мл олио
стафиди и филирани бадеми на вкус
 
Приготвяне:
 
В купа с помощта на миксер разбийте млякото, олиото и захарта. След това добавете брашното, настърганата лимонова кора, бакпулвера и канелата. Отново разбийте. Трябва да се получи хубаво тесто без бучки. Ябълките се обелват, почистват се и нарязват на много фини парчета, след което се добавят към тестото заедно със стафидите. Разбъркайте внимателно с шпатула. Сложете тестото в тава за печене с незалепващо покритие, в която сте поставили хартия за печене. Преди да сложите във фурната може да поръсите с филирани бадеми. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. След като сладкишът изстине по желание го поръсете с пудра захар.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase