Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Десетки хиляди протестират във Франция срещу преминаването на зеления сертификат във ваксинационен.

Текстът беше гласуван през седмицата в Националното събрание. Около 140 протестни демонстрации са обявени днес в страната, предаде БНР.

Oще по темата
Въпреки дъждовното време от ранния следобед хиляди хора са се събрали в центъра на Париж за протестното шествие срещу санитарната политика на френските власти и ваксинационния пропуск, който ще ограничи достъпа на неваксинирани до ключови обществени места.

В тълпата се забелязват знамена на различни френски райони и плакати с надписи  :"Не на санитарната диктатура!", "Миокардит след първа доза", "Спешна демокрация". "Макрон, ние те дразним" - скандират някои протестиращи в отговор на репликата на френския президент тези дни, че ще "дразни" неваксинираните.

Разрастването на протеста се очакваше след това изказване на Макрон и приемането на проектозакона на първо четене от френските депутати, макар и след бурни дебати.

Предстои обсъждането му в Сената.

Засега протестите протичат мирно, но полицията се безпокои от безредици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

199

СЗО: клъц, клъц

преди 2 години

Нека на 12.01.22 да заявим в лицето на Урсула фрау Менгеле: нашите тела не ти принадлежат, няма да ти позволим да ни използваш като опитни мишки. Какво следва? Кастрация? Мути може да реши да обяви, като превантивна мярка за борба със сексуалното насилие, Локдаун за потентните мъже, като потенциално опасни. Подразбира се здравите мъже ще могат да излизат от домовете си само след "доброволна" кастрация, като всеки кастриран ще получава сертификат, че вече е безопасен за околните. Мути да ти таков

198

Ковидаромилиционер

преди 2 години

Ега ти Парламента: *** милиционер, *** милиционер, *** милиционер, хихихи, ковидаро-милиционерщина, ааатакаааа

197

БРЦК

преди 2 години

Вече третата игла е факт . Заразата се увеличава. Вече и четвърта е на лице следва ..... . При пета незнам колко ще са живи а за шеста може да няма хора. Ваксинирай се -***

fallback