IStockphoto

Понякога човекът от зодия Козирог може да изглежда твърде натрапчив, контролиращ, студен, затворен или напрегнат. Но истината е, че хората, родени под този знак, крият много повече и то все ценни, значими качества под маската на сериозни и затворени индивиди. Тяхната личност понякога може да е трудна за разбиране, но нека разгледаме някои от личностните им характеристики, които ги правят толкова уникални:

1. Козирозите са невероятно практични и находчиви
 
Те имат практичен ум, който им позволява да се справят и решават свръхсложни проблеми и задачи – качество, което оставя другите хора в пълно недоумение. Козирогът има талант да намира решения, които действително да работят, дори когато никой не му помага или има твърде малко ресурси на разположение.
 
2. Козирогът е адски търпелив, методичен и дисциплиниран
 
Хората от този знак знаят, че нищо наистина страхотно не идва лесно или бързо в живота. Затова те умеят да чакат, а търпението и дисциплината им позволяват да се справят с нещата успешно в дългосрочен план. Когато другите хора започнат да се отегчават и да се отпускат, Козирогът ще продължи да се движи напред, докато не достигне своята цел. Именно така печели състезанието.
 
3. Козирогът разгадава хората за броени секунди
 
Той има аналитичен ум и е много наблюдателен. Освен това има невероятна интуиция за хората и способност да чете мислите на другите. Тази негова сила е направо нереална понякога. Човекът от този знак е в състояние инстинктивно да разбере истинските мотиви и намерения на човек, малко след началото на срещата им, особено пък ако става дума за пари... Това качество на Козирога го предпазва от хора с лоши намерения през целия му живот.
 
4. През по-голямата част от времето Козирогът е спокоен и уравновесен, но ядоса ли се много, може да бъде брутално груб в изказа си
 
Разгневеният Козирог става изключително злобен, а думите му са болезнени и остри като прободна рана с нож. Той може да постави всеки на мястото му, само като използва своя богат речник. Може да го направи без дори да употребява обидни или нецензурни думи – съвсем възпитано, но доста въздействащо.
 
Още за характера на Козирога четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase