Снимка: istock
fallback

 Продукти:

350 г черен шоколад, начупен
3 с.л. шамфъстък
3 с.л. замразени боровинки
1 с.л. кокосови стърготини, едри
2 ч.л. портокалови корички
 
Приготвяне:
 
Поставете 225 г от шоколада в микровълнова за няколко секунди. Разбъркайте. Ако се нуждае от още разтопяване, върнете за още няколко секунди. След като шоколадът е изцяло разтопен (без да се е сготвил), спрете да го разтапяте. Добавете останалите 125 г шоколад. Разбъркайте добре, така че да се разтопи от загретия шоколад.
 
Разстелете разтопения шоколад върху пергаментова хартия. С помощта на шпатула загладете повърхността на шоколада. Разстелете го много тънко, но не прекалено. Работете бързо, докато не се е втвърдил. Разпръснете боровинките, ядките и портокаловите корички върху шоколада. Оставете шоколада да изстине и да се стегне леко. След това го прехвърлете в хладилник заедно с хартията, така че да стегне напълно. Начупете на едри парчета, преди да сервирате.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 2 години

Един път си правих такова качамак със сирене и пръжки тва така засища направо лошо ти става върнах поръчката тежко ядене.

fallback