Снимка: Pixabay
fallback

Добавянето на оцет или лимонов сок към кафето засилва ефекта на хлорогенната киселина, която помага за понижаване на кръвното налягане. Това разкрива д-р Хирошиге Итакура, сертифициран специалист по клинично хранене, в статия за Yahoo News Japan.

Според лекаря киселината е вид полифенол, който не само придава цвета и горчивината на кафето, но има и антибактериални свойства и предотвратява нарушаването на чернодробната функция, късогледството и далекогледството.

Освен това хлорогенната киселина спомага за изгарянето на мазнините, намалява възпаленията в организма, намалява броя на плаките по стените на кръвоносните съдове и защитава ендотелните клетки, като ги поддържа еластични.

Лекарят препоръчва към кафето да се добави една чаена лъжичка оцетна киселина, която помага за понижаване на кръвното налягане, като стимулира хормоналното му регулиране в организма.

Като алтернатива Итакура предлага в напитката да се сложи ситно нарязан лимон, тъй като той е богат на ериоцитрин, който предотвратява затлъстяването, както и на нарирутин, който помага за предотвратяване на хрема и кихане, заключава експертът. /БГНЕС/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 2 години

Щом може чай с прясно мляко, както го пиехме в Англия, защо да не може и кафе с лимон? :)))

8

Кико

преди 2 години

Като помага на толко нива, дали жена ми ще забременее?

7

Ямболски цървул

преди 2 години

Кафето си го пия със супа от свински крачета с чесън.....Уникална вкусотия.

fallback