Снимка: Pixabay

Всички сме чували за термини като „черен петък“, „свята неделя“, „луда сряда“ и т. н. Някои хора вярват, че не всички дни от седмицата са еднакви и че има значение в кой точно ден е родено едно дете по отношение на неговото щастие. Вярва се, че някои дни може да донесат на човек късмет в живота, а други са предпоставка за повече трудности в житейския му път. Всеки ден, от понеделник до неделя, си има своето значение според народните вярвания.

 
А ето и какво може да разкрие за вас денят от седмицата, в който сте се родили:
 
Понеделник
 
Понеделник е първият ден от седмицата и се счита за щастлив ден. Има една поговорка, че децата, родени в деня на Луната, ще имат дълъг и успешен живот особено в семеен план. Тъй като всяка седмица започва с понеделник, този ден се счита за успешен за започване на всякакъв вид дейност, включително и за стартирането на нов живот. Бог започва да създава нашия свят именно в първия ден и затова много хора вярват, че първият ден от седмицата води до значим проект. Така че, ако сте родени в понеделник – чака ви добър живот,, в който нещата ще ви се случват лесно.
 
Вторник
 
Счита се, че вторият ден от седмицата е по-скоро нещастен и хората, родени във вторник не се радват на голям късмет в живота. Според една народна поговорка във вторник дори и вълците пазят кожата си по-внимателно в сравнение с другите дни. В някои култури има обозначени „специални“ вторници в календара, които са записани с негативните термини като „Девети вторник, „Черен вторник“, „Кучи вторник“ и т. н. Вторник е денят на Марс – страшната, огненочервена планета. Родените във вторник обаче са считани за бойци, които успяват да се справят с всички предизвикателства по пътя си.
 
Сряда
 
Сряда има специално двойно значение. Според много вярвания в живота на родените в този ден се редуват обратите, възходите и паденията. Има поверие, че децата, родени по средата на седмицата, ще бъдат здрави, успешни и интелигентни, но и малко неспокойни като темперамент. Дете, което пък проходи в сряда, ще бъде богато и щастливо. Това е денят на планетата Меркурий, която се счита за неутрална и приятелска. Тоест, хората които са започнали живота си в този ден би трябвало да са приятни за общуване, многостранни и надеждни.

Четвъртък
 
Този ден от седмицата се счита за щастлив. Все пак това е денят на Юпитер – планетата, която символизира щастието, доброто настроение и перспективата.
 
Още от хороскопа ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase