Снимка: Pixabay

Всички можем да се съгласим, че намирането на прост и бърз начин за гримиране става все по-трудно. Затрупани от абсурдните тенденции в TikTok, очертаването на устните от клана Кардашян-Дженър и видео уроци в YouTube с милион стъпки, дамите над 30 години имат чувството, че са се върнали в изходно положение във връзката си с грима, макар да са я осъществили много по-рано от бюти инфлуенсърите в социалните мрежи. Те просто искат нещо лесно, бързо и изпълнимо за натовареното им ежедневие.

 
За тяхно щастие, има решение за проблемите им. Кейти Спенсър води подкаст за правилната грижа за себе си, а един от епизодите му беше посветен на това как 42-годишна майка на две деца, която работи от вкъщи и често прави неща, които за някои са немислими – като използването на едни и същи сенки в продължение на пет години и гримиране с ръце – може да намери начин да се разкраси за по-малко от пет минути.
 
Спенсър казва пред InStyle, че нито един експерт не ѝ е помагал при създаването на тази рутина, само един инфлуенсър ѝ е служил за вдъхновение, нито един гримьор не я е обучавал как „правилно“ да прилага продуктите или в какъв ред. „Това е рутина, споделена от едно обичайно момиче и честно казано, мисля, че затова е толкова ефективна“, допълва Кейти.
 
Преди да започне с урока, тя определя няколко важни точки, по които да се водим:
 
1. Опитва се да държи всичките си продукти на едно място, далеч от останалата част от грима си, така че да не се изкушава да слага повече от необходимото. Целта на рутината ѝ е да бъде лесна и бърза, подходяща за хора, които нямат свободни 45 минути, които да отделят на едно опушено око. Спенсър съветва да си отделите нужните продукти и да затворите останалите в чекмеджето.
 
2. Вземете си четка за по-добро разнасяне на грима. Не е нужно да бъде скъпа и професионална. Спенсър казва, че инструментът е задължителен, защото прави необходимата разлика в нанасянето на грима.
 
Още по темата ще откриете вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase