Снимка: istock

Продукти:

4 моркова, обелени и настъргани
2 ябълки, обелени и настъргани
175 г стафиди султана
110 г галета
200 г брашно
½ чаена лъжица бакпулвер
1 чаена лъжица канела
1 чаена лъжица сода
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица индийско орехче
1 чаена лъжица бахар
150 г масло
100 г захар
4 яйца
 
Приготвяне:
 
Смесете морковите, ябълките, стафидите и галетата в купа. Разбъркайте добре. Пресейте брашното, бакпулвера, содата, солта, канелата, индийското орехче, бахара на прах. Отделно с миксер разбийте маслото (размекнато) със захарта и яйцата. След като сместа стане пухкава, добавете и сухите съставки. Разбийте отново. Добавете и сместа с морковите и ябълките. Разбъркайте с лъжица. Прехвърлете във форма за кекс, най-добре кръгла без дупка. Ако имате с дупка, може и в нея. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 45 минути или до готовност. На дъното на фурната сложете тава с вода, за да създадете повече влажност.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase