Снимка: БГНЕС
В неделя кралица Елизабет II направи втора публична поява като присъства на кръщенетата на последните си двама правнуци. Това се случва след няколко отменени ангажимента през последния месец по здравословни причини, предаде БГНЕС.
 
95-годишният монарх беше заснета, седнала в Range Rover, докато идва и си отива от двойното кралско кръщене, което се е състояло в параклиса "Вси светии" в Уиндзор, югозападно от Лондон.
 
Това се случва дни след като в сряда тя проведе лична аудиенция с най-високопоставения британски военен. Това бе първата й публична поява от седмици насам след поредица от здравословни проблеми.
 
През предходния уикенд кралицата не присъства на ежегодното събитие в памет на загиналите във войните британци в неделя поради "изкълчване на гърба".
 
Миналия месец за първи път тя се отказа от планирано двудневно пътуване до Северна Ирландия. Тогава от двореца разкриха, че й е било препоръчано да почива по медицински причини.
 
В рамките на 24 часа кралските служители бяха принудени да потвърдят вестникарска информация, че тя е прекарала нощта в частна болница в централен Лондон след неуточнени изследвания.
 
Служителите на Кралицата обясниха, че престоят през нощта е бил по "практически причини" и тя е възобновила "леките си задължения".
 
Спекулациите за здравословното й състояние се подновиха, когато тя се отказа от планирано участие в срещата на върха на ООН за изменението на климата в Глазгоу, Шотландия, по-рано този месец.
 
В неделя бяха кръстени новороденият син на Майк и Зара Тиндал - дъщерята на принцеса Ан - и синът на принцеса Юджини - дъщерята на принц Андрю - и нейния съпруг Джак Бруксбанк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase