Снимка: istock
fallback

 Продукти:

7 глави червен лук
2 глави шалот
1 глава бял лук
1 сладка червена чушка
1 люта чушка
270 мл оцет балсамико
50 мл червен винен оцет
220 г тъмна кафява захар
1 пръчка канела
2 дафинови листа
1 стрък пресен розмарин
Зехтин
 
Приготвяне:
 
Обелете главите лук и ги нарежете на ситно. Добавете зехтин в тиган, колкото да покрие цялото дъно. Загрейте. В сгорещената мазнина добавете лука, дафиновите листа, канелата, розмарина. Гответе с постоянно разбъркване за 20 минути, докато лукът добие златист загар и омекне, стане лепкав и мек. След това добавете нарязаните чушки без семената и разбърквайте още няколко минути, докато и те омекнат.
 
Добавете двата вида оцет и захарта. Разбърквайте до пълното разтваряне на захарта. Намалете котлона и оставете да къкри, като разбърквате от време на време, докато се сгъсти. Извадете дафиновите листа и розмарина. Разпределете конфитюра в бурканчета.

Още вкусни рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

ф

преди 2 години

Уйдисах на такива писания и реших да правя сладко от червени домати. Правих го и после го хвърлих. Пишете нещо свястно.

2

Анонимен

преди 2 години

*** извратените рецепти

1

Анонимен

преди 2 години

Кой ше го яде това...

fallback