Снимка: istock

 Продукти:

6 свински стека без кост
Сол и черен пипер на вкус
1 супена лъжица олио
1 супена лъжица масло
3 скилидки чесън, пресован
4 супени лъжици ябълков оцет
475 мл ябълков сок или сайдер
1 чаена лъжица дижонска горчица
1 чаена лъжица розмарин, пресен
1 щипка сушени люспи чили
 
Приготвяне:
 
Овкусете стековете със сол и пипер. Загрейте маслото в тиган на висока температура. Запечатайте стековете до златисто от двете страни или около 7 минути. Прехвърлете ги в поднос. В същата мазнина запържете чесъна за около 1 минута. Излейте оцета и разбърквайте, докато дъното на тигана се деглазира. Добавете горчицата и ябълковия сок или сайдер. Оставете сместа да заври. Разбърквайте, докато сосът се редуцира или около 3-4 минути на силен огън. Добавете розмарина и чилито, овкусете с още сол и пипер.
 
Върнете котлетите в тигана. Гответе около 2-3 минути от всяка страна. Сервирайте веднага.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase