Снимка: istock
fallback

Продукти:

250 г маскарпоне
1 чаена лъжица ванилия
100 г млечен шоколад
50 мл течна сметана, високомаслена
200 г пресни малини
75 г захар
 
Приготвяне:
 
Разбийте маскарпонето с ванилията до получаване на гладка смес. Начупете половината от шоколада и го добавете към сместа. Разтопете останалия шоколад на водна баня. Разпределете част от сместа в 4 малки купички за брюле. Разпределете и част от малините върху всяка порция. Върху малините излейте разтопения шоколад така, че да стигне поравно за всички купички. Отгоре завършете с остатъка от сместа с маскарпонето. Поръсете със захарта.
 
Приберете в хладилник за няколко часа. Преди сервиране използвайте горелка, с помощта на която да обгорите захарта, докато се разтопи и карамелизира. Охладете за още 30 минути, преди да поднесете.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Марина

преди 2 години

Сметаната нещи изчезна от рецептата ви? Тя кога се слага?

1

Анонимен

преди 2 години

Абе вие луди ли сте? Кой има пари за такива работи?

fallback