Снимка: istock

Продукти:

4 яйца
500 мл прясно мляко
250-300 г тънко нарязана шунка или колбас по ваш избор
сол, черен пипер на вкус
½ глава лук нарязана на тънки ивици
3-4 кисели краставички нарязани на колелца
сирене Провола или друго пушено, може и кашкавал или ваше любимо сирене
няколко тънко нарязани филийки хляб
 
Приготвяне:
 
Премахнете коричките на хляба. Разбийте яйцата заедно в млякото и добавете сол и черен пипер. Всяка филийка се потапя хубаво в тази смес. Подредете най-напред 1 слой в тавата, в която ще печете. Върху хляба наредете колбасите, сиренето, лука и краставичките. След това подредете още един ред от потопени в яйчената смес филийки. Може да оставите така запеканката и да поръсите обилно настъргано сирене и кашкавал или да направите още един ред с колбаси, сирена, кисели краставички и лук, но тогава ще ви трябва повече количество от тези съставки. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-30 минути. Сервирайте със салата или любимите ви сосове.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase