Продукти:
4 глави жълт лук
щипка сол
2-3 с.л. олио
1 стрита скилидка чесън
1 супена лъжица сос Уорчестър
2 стръка прясна мащерка – по желание
2 чаши кисело мляко
2-3 с.л. майонеза
черен пипер на вкус
Приготвяне:
В добре загрят тиган сложете ситно нарязания лук с олиото и щипка сол. Гответе лука на умерен огън докато се карамелизира. Ако започне да загаря може да добавите малко бяло вино или вода. Щом лукът е готов добавете стрития чесън, соса Уорчестър и наситнената мащерка. Разбъркайте и отделете от огъня, за да изстине лукът. В купа сложете киселото мляко, майонезата и лука. Всичко се разбърква добре. Може да добавите малко черен пипер. Ако ще сервирате с чипс, може и да не добавяте сол.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
4
Щерю
преди 2 годиниНикога в едно ядене не ям лук с чесън...
3
Растата
преди 2 годиниЧесънът е много полезен, убивайки многото микроби в организма. Така че, хапвайте си чесън ежедневно.
2
Ками
преди 2 годиниОх, нямам апетит. На единия ден имам, качвам два килограма и като отида до WC свалям. Днес ми е ден за разядка с чесън.