Снимка: istock
fallback

Продукти:

4 глави жълт лук
щипка сол
2-3 с.л. олио
1 стрита скилидка чесън
1 супена лъжица сос Уорчестър
2 стръка прясна мащерка – по желание
2 чаши кисело мляко
2-3 с.л. майонеза
черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
В добре загрят тиган сложете ситно нарязания лук с олиото и щипка сол. Гответе лука на умерен огън докато се карамелизира. Ако започне да загаря може да добавите малко бяло вино или вода. Щом лукът е готов добавете стрития чесън, соса Уорчестър и наситнената мащерка. Разбъркайте и отделете от огъня, за да изстине лукът. В купа сложете киселото мляко, майонезата и лука. Всичко се разбърква добре. Може да добавите малко черен пипер. Ако ще сервирате с чипс, може и да не добавяте сол.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Щерю

преди 2 години

Никога в едно ядене не ям лук с чесън...

3

Растата

преди 2 години

Чесънът е много полезен, убивайки многото микроби в организма. Така че, хапвайте си чесън ежедневно.

2

Ками

преди 2 години

Ох, нямам апетит. На единия ден имам, качвам два килограма и като отида до WC свалям. Днес ми е ден за разядка с чесън.

fallback