Снимка: БГНЕС

Собственикът на Левски Наско Сираков обяви подкрепа към Борислав Михайлов на влизане в НДК.

"Не мога да задраскам 40-годишно приятелство. Днес Михайлов няма да загуби с глас от Левски. Наистина има нужда от рестарт, но смятам, че Михайлов знае как да се случи", заяви Наско Сираков.

Извънредният конгрес на Българския футболен съюз ще се проведе днес от 10:00 часа в зала 1 на Националния дворец на културата. На конгреса ще бъде избрано ръководството на централата, което ще управлява българския футбол в следващите четири години.

До свикването на извънреден конгрес се стигна, след като кандидат-президентът Димитър Бербатов и неговият екип събраха подписка с желанието на повече от една трета от клубовете в системата на БФС, които искат провеждането на такъв конгрес.

Основните конкуренти за президентския пост в БФС са настоящият президент Борислав Михайлов и рекордьорът по голове за националния отбор Димитър Бербатов.

Михайлов е начело на българския футбол от 2005-а година насам, като вече изкара четири мандата като президент на родната централа, макар че за година и половина от настоящия си мандат бе в оставка, преди изненадващо да я оттегли в края на април тази година. От своя страна Бербатов, в чийто екип са бившите му съотборници в националния отбор Стилиян Петров и Мартин Петров, както и настоящият член на Изпълкома Петър Величков, проведе активна кампания в последните месеци, в която обиколи България, за да се срещне с почти всички клубове, които са членове на БФС.

На извънредния конгрес на БФС кандидати за президентския пост са още Христо Порточанов, Христо Христов, Ивайло Дражев и Георги Захариев. На свое заседание миналата седмица Изпълкомът на БФС определи правилата за провеждане на конгреса, като стана ясно, че право на глас ще имат общо 508 клуба от цялата страна. Именно представителите на тези 508 клуба ще определят кой ще е следващият президент на БФС, както и новите членове на Изпълкома. Гласуването ще се осъществи с интегрална бюлетина.  

В същото време пред НДК вече са се събрали привърженици на футбола, които са издигнали транспаранти срещу настоящото ръководство и в подкрепа на Бербатов.

Ако всичко е честно и прозрачно, накрая ще бъдем победители. Това заяви кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов при пристигането си за извънредния конгрес на централата. С него бяха членовете на екипа му Петър Величков, Мартин Петров и Стилиян Петров.

„Очаквам да спечелим. Казах го много пъти, ако всичко е честно и прозрачно, накрая ще бъдем победители. Ние вече сме победители поради това, което направихме. Вървим с високо вдигнати глави. Чакаме да разберем кога ще влезем, ще можем ли да кажем нещо. В такива надпревари и мачове са съпроводени от подобни неща – но, за да няма, апелирахме Вие да сте вътре. Ние сме морални победители, нищо не може да развали нашето настроение“, започна той.

„Оттук-нататък изборът е на делегатите на клубовете. Запознат съм, нещо, което в крайна сметка, и самите делегати трябва да се хранят. Всеки има различен подход към нещата – не мога да ги виня за това как виждат нещата. Делегатите да гласуват по съвест, само заедно сме силни. В крайна сметка, ние направихме това, което можем“, сподели още бившият национал.

Конгресът започна с картина, но без звук

Медиите, които отразяват извънредния конгрес, на който ще се избира шеф на БФС, останаха извън залата. Проблемът обаче е, че в пресцентъра върви картина, но няма звук. Очаква се журналистите да задават въпроси след конгреса, но не се знае на базата на каква информация, след като не могат да следят какво се случва в залата.

Всичко за развоя на конгреса следете в Gol.bg

Коментари Напиши коментар

78

Анонимен

преди 7 месеца

Значи силна ромска подкрепа.

77

свински черва

преди 7 месеца

1:1 Левски и БФС-Наско и Перуката; Художествената гимнастика-Насковица и Перуканица. Пезиденти три броя и Мария вице. ба.си червата.

76

питане !

преди 7 месеца

Т. е. , колко човека от ЛЕВСКИ , само тия около Боби М. ... ли ?