Снимка: istock
fallback

 Продукти:

125 г масло
½ супена лъжица пресен магданоз, ситно нарязан
½ чаена лъжица пресен див лук, нарязан
1 супена лъжица лимонов сок
6 бр. пилешки гърди без кост
Сол и черен пипер на вкус
200 г галета
3 яйца, разбити
3 супени лъжици вода
2 литра олио за пържене
 
Приготвяне:
 
В малка купа смесете разтопеното масло, магданоза, дивия лук и лимоновия сок. Разбъркайте добре или пасирайте в блендер. След това охладете в хладилник да се стегне.
 
Поставете пилешките гърди между два листа найлоново фолио. Начукайте ги с кухненско чукче, за да ги направите по-тънки. Овкусете ги със сол и пипер. Намажете всяка от шестте пилешки гърди със сместа с маслото и магданоза. Навийте пилешките гърди на руло. Забучете по една клечка за зъби или шишче в рулцата така, че да не се развият.
 
Добавете водата към разбитите яйца и разбийте отново. Оваляйте пилешките рула в галетата, потопете ги в сместа с яйцата, след това отново в галета, докато се покрият напълно. Охладете в хладилник за един час.
 
Загрейте мазнината в дълбок съд. Изпържете пилешките рула до златисто. Отцедете върху хартия преди сервиране.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 2 години

Панирано филе "Москва"- радиация втъкната между мракобесна диктатура и терор.

4

АНОНИМЕН

преди 2 години

По -добре не побликувайте разни рецепти при тази инфлация Има много гладни хора!

3

заместител

преди 2 години

В един казан сипвате 2 литра олио и варите един пилешки кренвирш.

fallback