Снимка: istock
fallback

Продукти:

750 г рикота
125 г пармезан, настърган
1 голямо яйце
1 л доматена пасата
12 листа кори за лазаня
600 г спанак
250 г моцарела, настъргана
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете рикотата с пармезана и яйцето в голяма купа. Намажете с малко мазнина тава за печене. Разпръснете по нея 250 мл от доматената пасата. Подредете три от листата лазаня в тавата. Върху нея разпръснете малко от сместа с рикотата, покрийте с шепа спанак. Повторете това, докато плънката и листата свършат. Трябва да ви останат 3 листа кори за лазаня за най-горния пласт.
 
Покрийте с алуминиево фолио. Печете за 35 минути. Отстранете фолиото, поръсете с настърганата моцарела. Печете за още 20 минути или до златисто.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

IQ 2.28

преди 2 години

Баница с щавляк, лютеница и пресно сирене. да си откръшиш

1

Анонимен

преди 2 години

За всички Болемици, които искат бързо да се освободят от съдържимото.

fallback