Продукти:
- 2 големи патладжана
- 1/2 ч.ч. счукани орехи, предварително леко запечени в сух тиган
- 1 супена лъжица пресен лимонов сок
- 2 скилидки чесън
- сол, зехтин на вкус
- няколко стръка магданоз или копър, може и двете
Приготвяне:
Патладжаните се измиват добре както са цели и небелени, набождат се с вилица на няколко места и се увиват в алуминиево фолио. Поставят се в тава и се слагат в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 45 минути, час, за да се изпекат добре. След това се оставят да се охладят, като се разрязват наполовина. Следва да оберете вътрешната част на патладжаните и да ги сложите в блендер, кухненски робот. След това добавете чесъна, лимоновия сок, зехтина, магданоза, сол на вкус. Всичко се смила добре и се слага в купичка. Орехите се натрошават и се добавят към сместа. Разбъркайте и сервирайте с хубав хляб.
Още вкусни рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
3
селянин
преди 2 годинисервира се не с леб а с половинка ракия
2
Анонимен
преди 2 годиниТова го правеха старите хора още преди век. Само че Патлажаните бяха истински а не като сегашните пълни с нитрати и химически отрови. Баба ги откъсваше от градината пресни пресни и ги правеше по най различни начини. Нарязани на филии и запечени на фурна със сос.. Правеше кьополу с олио чесън и подправки. Вкусотия голяма. Сега патлажаните нямат този вкус който имаха преди. Просто земята е отровена от химикали.
1
Иванова
преди 2 годинитази разядка си има име "кьопоолу".