Снимка: Istock

Продукти:

1 кг сладки картофи, обелени и нарязани
150 г мед
3 супени лъжици настърган пресен джинджифил
2 супени лъжици орехово олио (масло)
1 чаена лъжица кардамон
½ чаена лъжица черен пипер

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. В голяма купа смесете всички съставки. Разбъркайте добре. Прехвърлете ги в тава за печене. Печете за 20 минути. Извадете от фурната. Разбъркайте, за да обърнете картофите, които са били отдолу. Върнете във фурната за още 20 минути, докато се карамелизират.

Още вкусни рецепти може да намерите в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase