Снимка: IStockphoto

Главоболието е често срещан проблем, с който милиони хора по света се сблъскват ежедневно. Уви, все още не е открита 100% превенция от него, тъй като може да бъде причинено от различни фактори. И все пак, преди да се натъпчете с лекарства, опитайте да го намалите по естествен начин със следните храни:

Пълнозърнест тост
 
Ниският прием на въглехидрати също може да доведе до главоболие, така че ако сте на кето режим, не е необичайно да изпитвате главоболие. Причината е, че с липсата на въглехидрати намалява и гликогенът в организма, който е основният източник на енергия за мозъка. Този режим също така причинява загуба на течности, а дехидратацията води до главоболие. Хапването на малко въглехидрати при болки в главата може да намали интензивността им.
 
Джинджифил
 
Джинджифилът е суперхрана, която е ефективна за облекчаване на няколко здравословни състояния. Коренът може да блокира простагландините (невротрансмитери, които играят роля при възпаление) и може да осигури облекчение при главоболие и мигрена. Джинджифилът може да бъде ефективен и при справяне с гадене и грип. Можете да пиете чай от джинджифил или да добавяте джинджифил към храната си.
 
Диня
 
Основна причина за главоболието е дехидратацията. Така че пиенето на вода или приемът на богата на вода храна, може да помогне за успокояване на състоянието ви. Динята съдържа 92 процента вода и може да бъде добър вариант за бърза хидратация. Алтернатива е и хапването на краставици.
 
Още по темата  ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase