Снимка: БГНЕС
fallback

Футболните национали на България записаха изключително труден успех с 1:0 над Литва в среща от световните квалификации в група “С”. Единственото попадение на стадион "Васил Левски" вкара Ивайло Чочев в 82-ата минута.

В групата ни Италия е лидер с 10 точки, пред Швейцария (6), България (5), Северна Ирландия (4) и Литва (0). По-късно днес е дербито между "адзурите" и "кръстоносците".

"Лъвовете" изиграха много здрав мач, контролираха изцяло събитията на терена, създадоха половин дузина положения и в крайна сметка заслужено вкараха и записаха първа победа в официален двубой от 17 ноември 2019 година (1:0 над Чехия).

Това бе и дебютен успех за Ясен Петров начело на България. До този момент при Ясен имахме четири загуби - от Швейцария (1:3), от Италия (0:2), от Русия (0:1) и Франция (0:3), както и три равенства - Северна Ирландия (0:0), Словакия (1:1) и Италия (1:1).

Следващата среща на националите ни е на 8 септември - контрола с Грузия.

Как премина срещата четете на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 2 години

Ясен не го разбрах от видяното по време на срещата ли ревеше или от умиление, че драматично сразиха европейският гранд Литва, който има седем поредни загуби от две години насам. Все пак да не забравяме, че те са отборът загубил от Люксембург, който е друга титанична сила в европейският футбол

31

Знаещ

преди 2 години

Чиста засада, отново купен мач, преди избора на нов президент.

30

без коментар

преди 2 години

При същата игра можеше да е 4:0 ,ако...

fallback