Снимка: istock
fallback

Продукти:

500 г сладък картоф
125 г масло, размекнато
200 г захар
125 мл прясно мляко
2 яйца
½ чаена лъжица индийско орехче
½ чаена лъжица канела
1 чаена лъжица ванилия течна
Тесто за пай (готово)
 
Приготвяне:
 
Ако предпочитате можете да приготвите тестото за пай и сами. Можете да използвате и готово. 
 
Сварете картофа за 40-50 минути, докато омекне. Залейте го със студена вода, за да отстраните по-лесно ципата. Загрейте фурната на 180 градуса. Постелете тестото във форма за пай, предварително намазана с мазнина и леко набрашнена, за да не залепва. 
 
Намачкайте картофа в купа. Смесете го с размекнатото масло и разбъркайте добре. добавете захарта, млякото, яйцата, подправките. Разбийте с миксер до получаване на гладка смес. Нанесете сместа върху тестото. 
 
Печете за около 1 час или до суха клечка. Паят трябва да прилича на суфле, но без течен център. Сервирайте го изцяло изстинал. Може да се сервира и охладен.
 
Още вкусни рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 2 години

Пиши, че са картофи с канела, какво се правиш на интересна "пай с батат"... пффффф

2

Анонимен

преди 2 години

Какви ти 40 минути варене на сладък картоф? след 20 минути ще се е разкашкал и станал на нищо. Явно някоя пишман домакиня е дала рецептата

1

123

преди 2 години

Това и мойто виетнамско гуси няма да го яде.

fallback