fallback

Общ преглед

Вътрешният министър Бойко Рашков награди голяма част от олимпийските герои на България от приключилата преди няколко дни Олимпиада в Токио.

Рашков награди с плакет на МВР каратистката Ивет Горанова, която спечели златен медал за страната ни, и я покани да започне работа в МВР.

"Това са хора, които ни накараха да се чувстваме горди, че сме българи", заяви Рашков и продължи:

"Ние разбираме, че това, което те донесоха от Япония, означава денонощен труд, лишения и сила на духа, които стоят преди успехите, които са завоювали с чест. Те прославиха България по цял свят и затова от ние от ръководството на МВР взехме решение да наградим нашите олимпийски шампиони и по този начин да станем съпричастни с техните успехи".

С почетен медал на МВР той отличи и треньорът на Ивет Горанова Ангел Стефанов.

Почетен медал на МВР получиха и Тайбе Юсеин – състезателката ни по борба и носител на бронзов медал от олимпиадата и треньорът ѝ Петър Касабов, състезателката по спортна стрелба Антоанета Костадинова, както и треньорът ѝ Христо Христов.

Почетен знак на МВР II степен бе отреден на състезателката ни по спортна стрелба Мария Гроздева – Григорова, която сложи край на своята кариера, а почетен знак на МВР III степен – на лекоатлетката ни Ивет Лалова.

Парични награди получиха джудистът Ярослав Герчев, атлетът Тихомир Иванов и Мими Христова - българска състезателка по свободна борба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

IQ 3.14

преди 2 години

До Калеко Алеконе, изчегъртали са я водкаджиите

65

IQ 3.14

преди 2 години

кво отношение има народната милиция към спорта?

64

ЕМО

преди 2 години

Преди ТОКИО 2020 казваха, че няма да отговарят за слабото представяне на нашите спортисти...Ама Стойка Кръстева лично благодари на Бойко Борисов и Герб.

fallback