Снимка: istock

Продукти:

50 г масло
1 глава лук, нарязан
2 скилидки чесън, пресован
200 г аспержи
1 стрък пресен естрагон, нарязан
1 стрък прясна мащерка, нарязана
400 г паста
1 лимон, изстискан
Сол и черен пипер на вкус
Сирене пекорино за поръсване (настъргано)
 
Приготвяне:
 
Разтопете маслото в голям дълбок тиган. Запържете в него лука и чесъна с разбъркване за 2-3 минути, докато станат златисти. Добавете почистените и нарязани аспержи. Гответе и тях, докато се задушат между 5 и 7 минути и омекнат. Овкусете със сол, пипер, естрагон, мащерка. Разбъркайте. Междувременно сварете пастата в подсолена вода за 8 минути. Отцедете. Запазете малко от водата, в която сте варили пастата.
 
Добавете отцедената паста в тигана при подправките и аспержите. Добавете сока от лимона заедно с малко вода от тенджерата. Разбъркайте добре, за да се смесят вкусовете. Разпределете готовата паста в чинии за сервиране. Поръсете с настъргано пекорино и сервирайте.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase